Jämsän kaupunki varautuu Ukrainan sodan aiheuttamaan maahanmuuttoon

Jämsän kaupungin varautuminen maahanmuuttoon
Tiedote. Julkaistu: 01.04.2022, 11:12
Jämsän kaupunki

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut miljoonien ukrainalaisten pakenemisen kotimaastaan. Tilapäistä suojelua on Suomesta hakenut noin 15 000 pakolaista ja määrän arvioidaan kasvavan jopa 80 000 henkilöön. Jämsän kaupunginhallitus on ohjeistanut kaupungin viranhaltijoita varautumaan Ukrainan sotapakolaisten vastaanottoon ja palvelujen tarjoamiseen.
– Olemme viime viikkoina varautuneet pakolaisten vastaanottoon. Tilapäisen suojelun työryhmä kokoontui torstaina aamupäivällä maahanmuuton tilannekatsaukseen. Ensimmäiset perheet ovat asettuneet Jämsään, lapsia on aloittanut niin perusopetuksessa kuin varhaiskasvatuksessa. Tällä hetkellä meillä on valmius noin 200 – 300 pakolaisen vastaanottoon, kaupunginjohtaja Hanna Helaste kertoo.
Jyväskylän SPR on pyytänyt Jämsän kaupungilta asuntoja pakolaisten käyttöön. Mikäli SPR:n ja Maahanmuuttoviraston väliset sopimusasiat vahvistuvat, pakolaisten vastaanotto käynnistyy Jämsässä jo lähipäivinä. Pakolaiset tulevat sijoittumaan Jämsänmäen vapaana oleviin asuntoihin. Lisäksi Pihlajalinna on tiedottanut omien vastaanottokeskustensa suunnitelmista.
Vastaanottokeskus järjestää pakolaisille välttämättömyystarvikkeet. Muuta avustustoimintaa järjestetään toiminnan käynnistyessä ja siitä tiedotetaan erikseen.
Kaupungin verkkosivuilla on avattu Ukraina Info -sivu. Sivuille on koottu ajankohtaista infoa Ukrainan sotaan liittyvistä asioista ja muun muassa vapaaehtoisjärjestöjen yhteistietoja. Vapaaehtoiseksi avustajaksi Jämsässä voi ilmoittautua SPR: verkkosivujen kautta.
Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Hanna Helaste, p. 0400 742 751
Toimitusjohtaja Jussi Aalto, Kiinteistö Oy Jämsänmäki, p. 040 179 4222

Asuntotoimiston yhteystiedot

Kiinteistö Oy Jämsänmäki

Asiointi ja ajanvaraus ma-to seuraavista numeroista, perjantaina toimisto suljettu:

asuntosihteeri klo.8-9 ja 12-13, p. 040 686 3313

toimistosihteeri klo.9-11 ja 13-15, p. 040 135 4345

kiinteistömestari klo. 9-11 ja 13-15, p. 040 721 6777

asumisneuvoja klo. 8-9 ja 12-13, p. 050 463 1033

Varotoimenpiteitä koronavirusepidemian hillitsemiseksi

Yritetään kaikki toimia omalta osaltamme niin, että emme edistä koronaviruksen leviämistä.

Pyydämme asukkaitamme ja asunnonhakijoitamme asioimaan toistaiseksi mahdollisimman pitkälti puhelimitse ja sähköpostitse.

Asuntohakemukset saadaan käsiteltyä ja uudet vuokrasopimukset hoituu ilman muuta – soita tai laita sähköpostia ja kysy tarkennusta!

Asuntohakemuksen sekä vuokrasopimuksen allekirjoituksen voi hoitaa täysin sähköisesti.

Asunnon irtisanomisen voit jättää sähköpostitse tai Koy Jämsänmäen postilaatikkoon.

Veden ennakkomaksuista luovutaan Jämsässä ja Hallissa 1.3.2019 alkaen

Kiinteistö Oy Jämsänmäki siirtyy koko yhtiön alueella kulutuksen mukaiseen vesilaskutukseen 1.3.2019. Nyt postitettavissa vuokralaskuissa ei vettä laskuteta ennakkoon, vaan mittarit luetaan noin 3 kk välein ja laskutamme asiakkaita toteutuneen kulutuksen mukaan. Näin säästyy lisälaskutuksesta ja toisaalta liikamaksujen palautuksista aiheutunutta vaivaa.

Asumisneuvoja opastaa

Asumisneuvonnan tarvetta saattaa tulla kenelle tahansa vuokralla asuvalle tai asunnottomalle. Yleisimmin neuvonnan keinoin sovitellaan velkoja ja riitoja, tehdään maksusuunnitelmia ja opastetaan tukien haussa ja hakemusten täytössä.

Lue lisää

Back to top