Asumisneuvoja opastaa

Asumisneuvonnan tarvetta saattaa tulla kenelle tahansa vuokralla asuvalle tai asunnottomalle. Yleisimmin neuvonnan keinoin sovitellaan velkoja ja riitoja, tehdään maksusuunnitelmia ja opastetaan tukien haussa ja hakemusten täytössä.

Neuvonnasta hyötyvät:

  • Ensimmäistä vuokrasopimusta tekevät nuoret ja itsenäistyvät jälkihuoltonuoret sekä maahanmuuttajat.
  • Pienituloiset yksin asuvat henkilöt tai nuoret perheet, jotka tarvitsevat kokonaisvaltaista tukea arkeen.
  • Vanhukset, jotka eivät ole vielä vanhustenhuollon piirissä ja joilla alkavat muisti- ym. ongelmat aiheuttaa selvittämistä ja avun tarvetta.
  • Kriisiytyneessä elämäntilanteessa olevat henkilöt, jotka tarvitsevat tukea tilanteen selkiyttämiseksi.
  • Päihderiippuvaisen henkilön ongelmien selvittämisessä vuokranmaksun tai ympäristön kanssa tarvitaan ajoittaista apua.
  • Vähemmistöryhmien kulttuureista ja tavoista aiheutuu joskus ongelmia, jotka vaativat tilanteiden selvittämistä ja jatkosuunnitelmien laatimista.

Tavoitteena on turvata asiakkaiden asuinolojen asianmukaisuus ja kokonaisvaltaisen elämänhallinnan vahvistumisen tukeminen palveluohjauksen keinoin.  Asumisneuvonnalla ennalta ehkäistään asukkaiden maksuhäiriöitä ja häätöjä, sekä pyritään turvaamaan asuminen, jotta työ, opiskelu, toipuminen ym. normaali elämä on mahdollista. Asumisneuvoja toimii yhteistyössä asuntosihteerin, vuokrataloyhtiön ja yksityisten vuokranantajien, sosiaalitoimen, seurakunnan, KELA:n ja eri järjestöjen kanssa.

Asumisneuvojaan voi olla yhteydessä henkilökohtaisella käynnillä joko työpisteellä tai asiakkaan kotona sekä puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Asumisneuvoja Milja Laakso puh. 050 463 1033, sähköposti milja.laakso@jamsa.fi Ajanvaraus puhelimella ma-to klo 8-9 ja 12-13 välisenä aikana.

Back to top